ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2024
καλώς ήλθατε!!!

διαφήμιση τριτων-3rd party adverisment

A. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Το παρόν site τηρείται από "λαϊκούς" Ορθόδοξους Χριστιανούς, εκκλησιαστικά ανήκοντες στην Εκκλησία της Ελλάδος με Αρχιεπίσκοπο ημών τον κ. Ιερώνυμο.

Οι αναφερόμενες ημερομηνίες είναι του τρέχοντος ημερολογίου (Γρηγοριανό) που τηρείται παγκοσμίως απο όλες τις χώρες περιλαμβανομένης και της Ελλάδος. Για αλλαγή της ημερομηνίας στο παλαιό ημερολόγιο (Ιουλιανό) αφαιρέστε 13 ημέρες απο την ημερομηνία που αναγράφεται στο παρόν εορτολόγιο.

Το site μας περιλαμβάνει περισσότερα από 3800 Ελληνικά ονόματα και είναι το πληρέστερο Ελληνικό εορτολόγιο που υπάρχει σήμερα στο internet. Απο τα ονόματα αυτά :

• τα 2800 ονόματα (750 πρωτογενή και 2085 παράγωγα και υποκοριστικά τους) σύμφωνα με τους Ορθόδοξους Συναξαριστές έχουν γνωστή ημερομηνία εορτής.

• τα 980 επιπλέον ονόματα δυστυχώς δεν γιορτάζουν δηλαδή η ημερομηνία γιορτής τους δεν έχει καταχωρηθεί στους Ορθόδοξους Συναξαριστές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει κάποιος Αγιος ή Αγία που κάποτε έφερε το όνομα αυτό. Η έρευνα συνεχίζεται.

Πολύ σύντομα, σε ξεχωριστή βάση δεδομένων, θα προσθέσουμε επιπλέον 28000 Ελληνικά ονόματα όπως έχουν καταγραφεί μετά απο επίπονη και πολύχρονη εργασία απο ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σε ξεχωριστό αρχείο έχουμε επίσης περιλάβει 64 ημέρες όπου γιορτάζονται ειδικά γεγονότα όπως πχ. Ημέρα της Μητέρας, Ημέρα του Πατέρα κλπ.

Εάν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στο εορτολόγιο μας ή κρίνετε οτι πρέπει να εισαγάγουμε κάποιο επιπλέον όνομα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αμέσως μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Μην ξεχνάτε οτι μπορείτε να γραφείτε και στο newsletter του εορτολογίου μας

Β. ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Για να δειτε τους εορτάζοντες, επιλέξτε απο το μενού στην κορυφή της σελίδας:

• "ανά Γράμμα" για το αρχικό γράμμα του ονόματος που σας ενδιαφέρει.

• "ανα Μήνα" για τον μήνα που σας ενδιαφέρει να δείτε ποιοί γιορτάζουν.

• Για Αγγλικά (δηλ. Greek namedays) δείτε εδώ

Γ. ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

• Το (*) δείχνει κινητή εορτή - δείτε εδώ για επεξήγηση υπολογισμού καθώς και για να επιλέξτε το έτος για να δείτε την νέα ημερομηνία των Ορθόδοξων κινητών εορτών, του Ορθόδοξου Πάσχα και άλλων σταθερών εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ).

• Το (1), (2), (3) κλπ δείχνει ότι για το ίδιο όνομα υπάρχουν γιορτές και σε άλλες ημερομηνίες. Δεν έχει καμία σημασία ως προς την σημαντικότητα του Αγίου.

• Τα ονόματα που δεν έχουν γνωστή ημερομηνία γιορτής και τα αναφέρουμε σαν "δεν γιορτάζει", σύμφωνα με τα δεδομένα του Ορθόδοξου Εορτολογίου γιορτάζουν των Αγίων Πάντων που είναι κινητή γιορτή. Δείτε εδώ

• Τα ονόματα τα έχουμε εισάγει με κεφαλαία, τονισμένα και με χωρίς τόνο ώστε να διευκολύνεται η αποδελτίωσή τους και συνεπώς η αναζήτησή τους από τις μηχανές αναζήτησης.

Δ. WEBMASTER FREEBIES

• Χωρίς καμία χρέωσή σας ή άλλη υποχρέωσή σας προς εμάς μπορείτε και εσείς αυτόματα να εμφανίζετε στις σελίδες σας το δικό σας εορτολόγιο με πάντα επίκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

• Για να δείτε παραδείγματα εμφάνισης των πλαισίων με τους εορτάζοντες που παρέχουμε για αυτόματη εμφάνιση στο site σας καθώς και διάφορες άλλες επιλογές εμφάνισης (χρώματα πλαισίων εορτολογίου, εμφάνιση για "σήμερα" για "σήμερα και αύριο" ή "για σήμερα, αύριο και μεθαύριο" κλπ) δείτε εδώ.

Ευχόμαστε να χρησιμοποιήσετε το εορτολόγιό μας και να το διασκεδάσετε όπως και εμείς και σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σας.

WWW.EORTOLOGIO.GR support team


Οροι Χρήσης του κόμβου μας  |  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων  |  click here to find us on Facebook το γκρουπ μας στο FB

Copyright © www.eortologio.gr All Rights Reserved.


λέξεις για αποδελτίωση: εορτολόγιο, εορτολογιο, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, γιορτη, γιορτή, ΓΙΟΡΤΗ, εορτή, εορτη, ΕΟΡΤΗ, συναξαριστής, συναξαριστης, συναξάρι, συναξαρι, γιορτάζει, γιορταζει, γιορτεσ, γιορτέσ, ποιός γιορτάζει, πότε γιορτάζει, ποιος γιορταζει, ποτε γιορταζει, υπολογισμός, κινητές, γιορτές, κινητες, γιορτες, κινητή, γιορτή, κινητη, γιορτη, κινητών, γιορτών, κινητων, γιορτων, ονομαστική, ονομαστικές, ονομαστικη, ονομαστικες, ονομαστικών, ονομαστικων, Πάσχα, Πασχα, αργίες, αργιες, orthodox, greek namedays, name day, pote giortazo, pote giortazei